Dit is Geert Jan Schouten.

Trainer en adviseur in gedragsverandering.

Associate partner bij Corepoint.

Geert Jan werkt met mensen in organisaties aan attitudeveranderingen. Veranderingen die helpen om organisatie- of persoonlijke doelstellingen te realiseren.

Een verandertraject is succesvol wanneer het werk door de gedragsverandering nóg leuker wordt.

Wilt u dat een gedragsverandering geen tijdelijke bevlieging is maar blijvend en positief? Dan is het belangrijk dat de medewerkers de voordelen voelen, zien en ervaren. Geert Jan laat mensen inzien welk gedragspatronen disfunctioneel zijn. Hij schuwt een knipoog niet. Zo kunnen medewerkers het oude gedrag makkelijker loslaten en ruimte maken voor nieuw gedrag.

Nieuw gedrag moet wel eigen zijn

Het nieuwe gedrag is geen aangeleerd trucje, geen opgedrongen houding en geen tijdelijke oplossing. Het nieuwe gedrag moet aansluiten bij de persoonlijkheid van de medewerker. Aan het begin voelt het misschien nog onwennig maar uiteindelijk ervaart de medewerker een groei en ontwikkeling die hij doormaakt dankzij het eigengedrag.

Geert Jan wil de mensen niet veranderen. Hij helpt sterkermaken wat al sterk is.

Waarom Geert Jan?

Zijn kracht is mensen enthousiasmeren en in beweging krijgen. Dat doet hij positief confronterend op een respectvolle wijze. Medewerkers gaan ander gedrag uitproberen en ontdekken waardoor nieuw eigen gedrag ontstaat. Het uitgangspunt is altijd: je doet het al goed, nu gaan voor nog beter.

Altijd tijd voor verbetering

Vanaf 2002 heeft Geert Jan de meest uiteenlopende vraagstukken in diverse branches succesvol uitgevoerd. De belangrijkste overeenkomst is dat ze allemaal te maken hebben met het verbeteren van de klant contact. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

  • Klantgerichter werken als professional in de financiële dienstverlening
  • Ondernemerschap in de zorg
  • Jezelf als professional in de non-profit markt profileren

Mensen die ruimte geven die nodig is om zichzelf te verbeteren, worden steeds een betere versie van zichzelf. Dat is de dagelijkse praktijk van Geert Jan.